Home » D:News » “Viermele” Conficker lanseaza un atac subtil asupra computerelor

“Viermele” Conficker lanseaza un atac subtil asupra computerelor

Publicat: 28.04.2009
“Viermele” Conficker lanseaza un atac subtil asupra computerelor
Faimosul Conficker , un program malitios care a infectat milioane de calculatoare incepand de la finele anului 2008 si despre care se credea ca va fi activat de la 1 aprilie, parea sa fi fost o alarma falsa.

Cu toate acestea, Conficker, cunoscut si sub denumirile de Downadup sau Kido, a inceput sa devina activ, transformand calculatoarele personale in servere prin care se trimit mailuri de tip spam si care instaleaza programe de tip spyware, totul, posibil prin bresele sistemului de operare Windows.

Autorii neindentificati ai virusului au inceput sa-l foloseasca in scopuri infractionale in ultimele saptamani, incarcand si mai multe software-uri clandestine intr-un mic procent din computerele aflate sub controlul lor, sustine Vincent Weafer, vicepresedinte al Symantec Security Response, ramura de cercetare a celui mai mare producator de sofware de securitate din lume, Symantec Corp.

Acelasi personaj sustine ca atactul “viermelui” este unul lent, de uzura, si nu unul agresiv. Pe data de 3 mai, anunta Weafer, virusul va inceta sa mai distribuie software-ul de spam, Waledac, pe PC-urile infectate, dar mai multe atacuri urmeaza sa se intample. Autoritatile suspecteaza ca autorii atacurilor alcatuiesc una dintre multe astfel de retele stabilite in estul Europei, Asia de Sud, China si America Latina.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase