Prima pagină D:News

In avion ca in metrou

Redactia Descopera.ro | 09.23.2009 | ● Vizualizări: 248
In avion ca in metrou      design, avion, metrou + zoom
Galerie foto (1)

O firma de design britanica propune inlocuirea fotoliilor din avioane cu scaune fara spatar, ca solutie pentru a creste numarul pasagerilor si a scadea pretul biletelor.

Asezati ca in metrou, unul in fata celuilalt, pe scaune fara spatar amplasate pe trei randuri, atat pe laturile avionului, cat si pe coridor: aceasta este bizara idee a unei firme britanice specializata in design de avioane, aceeasi care a proiectat fotoliile comode de la clasa I, de pe zborurile Virgin Atlantic. Evident, de acesta data, conceptul nu mai are nimic de-aface cu luxul, avand in vedere ca aminteste mai mult de aparatele militare pentru transportul trupelor.

Scopul designului "minimalist" este insa cat se poate de simplu: scaderea costurilor si cresterea numarului de pasageri, chiar daca zborul va deveni astfel incomod si dezagreabil. Iar daca obiectivul principal este inghesuirea unui numar cat mai mare de persoane la bordul unui avion (cu 50% mai multi), si scaderea pretului biletelor (cu 30%), solutia propusa de Design Q pare a fi una ideala pentru fanaticii zborurilor low cost, in aceste vremuri de criza.

Sursa: Corriere della Sera

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI:

Tag-uri: design | avion | metrou