Prima pagină D:News

In avion ca in metrou

09.23.2009 | ● Vizualizări: 222
In avion ca in metrou      design, avion, metrou + zoom
Galerie foto (1)

O firma de design britanica propune inlocuirea fotoliilor din avioane cu scaune fara spatar, ca solutie pentru a creste numarul pasagerilor si a scadea pretul biletelor.

Asezati ca in metrou, unul in fata celuilalt, pe scaune faraspatar amplasate pe trei randuri, atat pe laturile avionului, catsi pe coridor: aceasta este bizara idee a unei firme britanicespecializata in design de avioane, aceeasi care a proiectatfotoliile comode de la clasa I, de pe zborurile Virgin Atlantic.Evident, de acesta data, conceptul nu mai are nimic de-aface culuxul, avand in vedere ca aminteste mai mult de aparatele militarepentru transportul trupelor.

Scopul designului "minimalist" este insa cat se poate de simplu:scaderea costurilor si cresterea numarului de pasageri, chiar dacazborul va deveni astfel incomod si dezagreabil. Iar daca obiectivulprincipal este inghesuirea unui numar cat mai mare de persoane labordul unui avion (cu 50% mai multi), si scaderea pretuluibiletelor (cu 30%), solutia propusa de Design Q pare a fi unaideala pentru fanaticii zborurilor low cost, in aceste vremuri decriza.

Sursa: Corriere della SeraCiteste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul deastazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI:

Tag-uri: design | avion | metrou