Prima pagină D:News

Un nou medicament contra depresiei

10.18.2009 | ● Vizualizări: 511
Un nou medicament contra depresiei     medicament, depresie, ritm circadian, melatonina + zoom
Galerie foto (1)

Combate depresia resincronizand ritmurile circadiene, asadar regland “ceasul” biologic al organismului uman, si se numeste agomelatina.

Molecula a fost aprobata in luna februarie a acestui an deAgentia Europeana a Medicamentului (EMEA), si este deja disponibilain Germania, Spania, Marea Britanie, Rusia si Ucraina. "Agomelatinareprezinta o noua abordare terapeutica a depresiei, avand in vedereca este prima care resincronizeaza ritmurile circadiene, mimamdefectele melatoninei si actionand in mod selectiv asupra zonelecerebrale specifice implicate in depresie", a declarat mediculGiorgio Racagni, directorul Centrului de neurofarmacologie de laUniversitatea din Milano.

Mai multe studii au evidentiat pana acum eficacitatea compusului inceea ce priveste imbunatatirea semnificativa a simptomelordepresiei. "O particularitate a agomelatinei este ca pacientiiobserva deja dupa prima saptamana de tratament o imbunatatire acapacitatii de concentrare a atentiei. Este o molecula prietenoasasi bine tolerata, care le permite sa urmeze tratamentul o perioadamai indelungata, cu mai multe beneficii", a comentat si EmilioSacchetti, profesor de psihiatrie la Universitatea dinBrescia.
Sursa: La Stampa

CITESTE SI: