Prima pagină D:News

Un nou medicament contra depresiei

Redactia Descopera.ro | 10.18.2009 | ● Vizualizări: 573
Un nou medicament contra depresiei     medicament, depresie, ritm circadian, melatonina + zoom
Galerie foto (1)

Combate depresia resincronizand ritmurile circadiene, asadar regland “ceasul” biologic al organismului uman, si se numeste agomelatina.

Molecula a fost aprobata in luna februarie a acestui an de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA), si este deja disponibila in Germania, Spania, Marea Britanie, Rusia si Ucraina. "Agomelatina reprezinta o noua abordare terapeutica a depresiei, avand in vedere ca este prima care resincronizeaza ritmurile circadiene, mimamd efectele melatoninei si actionand in mod selectiv asupra zonele cerebrale specifice implicate in depresie", a declarat medicul Giorgio Racagni, directorul Centrului de neurofarmacologie de la Universitatea din Milano.

Mai multe studii au evidentiat pana acum eficacitatea compusului in ceea ce priveste imbunatatirea semnificativa a simptomelor depresiei. "O particularitate a agomelatinei este ca pacientii observa deja dupa prima saptamana de tratament o imbunatatire a capacitatii de concentrare a atentiei. Este o molecula prietenoasa si bine tolerata, care le permite sa urmeze tratamentul o perioada mai indelungata, cu mai multe beneficii", a comentat si Emilio Sacchetti, profesor de psihiatrie la Universitatea din Brescia.
Sursa: La Stampa

CITESTE SI: