Prima pagină D:News

Primul IMAX din Romania isi deschide portile pe 20 noiembrie

Redactia Descopera.ro | 10.20.2009 | ● Vizualizări: 364
IMAX ajunge la Bucuresti pe 20 noiembrie     IMAX, Cinema City Bucuresti, mall AFI Palace Cotroceni, cinematografie, 3D, tehnologie, hi-tech + zoom
Galerie foto (5)

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrala si de Est, va inaugura primul megaplex din Romania, la data de 20 noiembrie 2009. In mai putin de o luna, Cinema City va aduce publicului din Romania cea mai completa experienta cinematografica, intr-un complex cu 21 de ecrane de cinema, care dispune de aproximativ 4300 de locuri si include prima sala IMAX din tara noastra.

In cadrul unei conferinte de presa organizata la Praga, Mooky Greidinger, CEO al Grupului Cinema City International, a anuntat ca din 20 noiembrie, romanii vor avea ocazia sa descopere in sala IMAX cea mai captivanta experienta cinematografica din lume. Imaginile clare, combinate cu un sunet digital puternic si o geometrie aparte a salii, special gandita pentru optimizarea efectului, confera un incredibil sentiment de imersiune, facand publicul sa se simta ca si cum ar fi parte din actiunea filmului.Cinema City va aduce inca o inovatie pe piata din Romania - 3 sali VIP (30-50 locuri) cu fotolii de piele reglabile electronic. Salile VIP sunt menite sa ofere grupurilor de prieteni, familiilor sau companiilor o experienta premium, intr-o atmosfera relaxata la standarde deosebite ale serviciilor si o calitate exceptionala a vizionarii.Megaplexul, cu cele 17 sali standard, 3 sali VIP si sala IMAX, va fi amplasat in cadrul AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din Bucuresti, cu o suprafata de 210,000 mp. Acest nou centru comercial va oferi bucurestenilor posibilitati unice de divertisment si shopping.Cinema City Cotroceni va fi al saselea multiplex inaugurat de catre companie in Romania, dupa deschiderile Cinema City din Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau si Pitesti, care au avut loc in perioada 2007-2009. In urmatorii 3-5 ani, Cinema City intentioneaza sa adauge in portofoliului sau alte 20-25 de proiecte. Compania opereaza la nivel international 609 ecrane, si are alte 470 in curs de dezvoltare, din care 54 vor fi finalizate in 2009.In Europa exista 70 de sali IMAX. Cinema City detine, in tarile in care este prezenta, licenta exclusiva de operare a cinematografelor IMAX. In prezent, compania opereaza 8 cinematografe IMAX: cinci in Polonia, unul in Cehia, unul in Bulgaria si unul in Ungaria. Cinema City International, listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel si din Europa Centrala si de Est.

CITESTE SI: