Prima pagină D:News

Large Hadron Collider incearca sa se autodistruga din viitor?

10.21.2009 | ● Vizualizări: 699
Large Hadron Collider incearca sa se autodistruga din viitor?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unui cuplu de cercetatori, Large Hadron Collider (LHC) ar incerca sa se autodistruga din viitor, pentru a preveni descoperirea particulei denumite “bosonul Higgs”.

Conform publicatiei Times, doi fizicieni argumenteaza ca motivulpentru care Large Hadron Collider - si, mai inaintea lui, omologulsau american neconstruit - continua sa prezinte dificultati defunctionare nu este ghinionul sau nepriceperea celor responsabilide pregatirea uriasului dispozitiv.

Ar fi in schimb vorba, cred cei doi cercetatori, despre faptul catocmai misiunea LHC-ului de a descoperi bosonul Higgs - particulaipotetica pe care oamenii de stiinta o considera responsabila deexistenta masei obiectelor - este aceea care creeaza problemepentru a impiedica aceasta realizare.

Este posibil ca bosonul Higgs sa fie intr-atat de incompatibil cunatura incat =sa se intoarca inapoi in timp, din viitor si saimpiedice acceleratorul inainte de a produce particula, asemeneaunui calator in timp care se intoarce sa isi ucida bunicul.

Sursa: Geekologie

CITESTESI: