Prima pagină D:News

Large Hadron Collider incearca sa se autodistruga din viitor?

Redactia Descopera.ro | 10.21.2009 | ● Vizualizări: 776
Large Hadron Collider incearca sa se autodistruga din viitor?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unui cuplu de cercetatori, Large Hadron Collider (LHC) ar incerca sa se autodistruga din viitor, pentru a preveni descoperirea particulei denumite “bosonul Higgs”.

Conform publicatiei Times, doi fizicieni argumenteaza ca motivul pentru care Large Hadron Collider - si, mai inaintea lui, omologul sau american neconstruit - continua sa prezinte dificultati de functionare nu este ghinionul sau nepriceperea celor responsabili de pregatirea uriasului dispozitiv.

Ar fi in schimb vorba, cred cei doi cercetatori, despre faptul ca tocmai misiunea LHC-ului de a descoperi bosonul Higgs - particula ipotetica pe care oamenii de stiinta o considera responsabila de existenta masei obiectelor - este aceea care creeaza probleme pentru a impiedica aceasta realizare.

Este posibil ca bosonul Higgs sa fie intr-atat de incompatibil cu natura incat =sa se intoarca inapoi in timp, din viitor si sa impiedice acceleratorul inainte de a produce particula, asemenea unui calator in timp care se intoarce sa isi ucida bunicul.

Sursa: Geekologie

CITESTE SI: