Prima pagină D:News

Cine detine recordul mondial al recordurilor? (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 11.10.2009 | ● Vizualizări: 604
Cine detine recordul mondial al recordurilor? (FOTO)     Guinneess World Record, Ashrita Furman, Cartea Recordurilor, cele mai multe recorduri din lume, recorman absolut + zoom
Galerie foto (15)

Probabil ca oricine ar fi mai mult decat multumit sa se poata considera mandrul detinator al macar unui record Guinness. Nu este insa si cazul lui Ashrita Furman, omul care detine mai multe recorduri Guinness World decat oricine altcineva de pe planeta.

Ashrita Furman, in varsta de 54 de ani, si-a petrecut peste 30 de ani din viata incercand - si reusind - sa doboare recorduri. In apogeul carierei sale, Furman a detinut nu mai putin de 100 de recorduri simultan si nici astazi nu se descurca prea rau, fiind autorul a 98 de performante mondiale nerepetate de altcineva.

Ashrita a fost detinatorul a 236 de recorduri mondiale in toata cariera sa, iar cel mai apropiat competitor al lui in aceasta privinta nu a detinut mai mult de 20. Totul a inceput atunci cand Furman era copil si rasfoia Cartea Recordurilor. A inceput sa viseze ca intr-o zi va aparea si el in acela pagini, doborand un record.

Si-a indeplinit visul in 1979, stabilind un nou record mondial prin executia a 27.000 de "salturi stelare" (cu mainile si cu picioarele indepartate in aer), in New York. Iar de atunci, nu s-a mai oprit niciodata. Printre nastrusniciile lui doboratoare de recorduri se numara impinsul unei masini pe o distanta de 27 kilometri, timp de 24 de ore, traducerea si recitarea unui poem in 111 limbi, tot pe parcursul unei zile, parcurgerea a 130 kilometri avand pe cap o sticla cu lapte, precum si:

Despicarea in aer, cu o katana, a 27 mere, in 60 de secunde

Pastrarea echilibrului pe o placa asezata deasupra unui cilindru culcat

Intrecerea cu un iac, avand picioarele infipte intr-un sac, in Mongolia

Cei mai multi struguri prinsi cu gura intr-un minut, in Kuala Lumpur, Malaesia

Cel mai mult timp petrecut in echilibru pe o "minge elvetiana", la Stonehenge

Sarituri cu "batul pogo" (un fel de arc pt topait), in Cambodgia

Parcurgerea cea mai rapida a unei mile, tinand in echilibru pe deget un tac de biliard, in Egipt

Parcurgerea cea mai rapida a unei mile, rotind un cerc in jurul taliei, in Uluru, Australia

Pastrarea in echilibru a celei mai lungi prajini, in Aspendos, Turcia

Parcurgerea cea mai rapida a unei mile pe o bila flexibila uriasa, la Marele Zid Chinezesc

In prezent, Ashrita Furman incearca sa doboare recordul pentru parcurgerea cea mai rapida a unei mile, purtand labe de scafandru in picioare

Sursa: Oddee

CITESTE SI: