Prima pagină D:News

Traversarea Stramtorii Gibraltar cu ajutorul unui jetpack a fost esuata (VIDEO)

11.27.2009 | ● Vizualizări: 390
Traversarea Stramtorii Gibraltar cu ajutorul unui jetpack a fost esuata (VIDEO)     jetpack, Stramtoarea Gibraltar, traversarea Atlanticului de Nord, Africa-Europa, zbor + zoom
Galerie foto (1)

Incercarea elvetianului Yves Rossy de a fi prima persoana care a zburat vreodata deasupra Stramtorii Gibraltar, intre Africa si Europa, folosindu-se de o aripa singulara propulsata prin combustie, a dat gres.

Cunoscut si sub denumirea de Jetman, Yves Rossy in varsta de 50de ani, s-a prabusit in apa si a fost salvat la numai cateva minutedupa inceperea zborului, deasupra orasului Monaco. Organizatorii audeclarat ca barbatul si-a deschis parasuta dupa ce dispozitivul dezbor a dat semne de proasta functionare, probabil din cauza unorprobleme ale motorului.

Zborul de 38 kilometri de miercuri a fost inregistrat ca primatraversare de acest fel deasupra Atlanticului de Nord, intre Africasi Europa. Totul a parut sa inceapa bine atunci cand Rossy a fostlansat de la bordul unui mic aeroplan, la altitudinea de 2 000metri deasupra Tangerului.

Planul fostului pilot de vanatoare era ca odata ajuns ladestinatie, sa isi opreasca motoarele si sa isi deschida parasutadeasupra localitatii Atlanterra, din sudul Spaniei, dupa un zbor deaproximativ 15 minute. Dar foarte rapid dupa lansare a fost limpedeca lucrurile nu vor functiona conform celor stabilite.

Indraznetul elvetian nu a ramas cu niciun fel de urmari neplacutesi se vorbeste deja despre o viitoare incerare similara in anul ceurmeaza. Dispozitivul de zbor pe care l-a folosit, confectionat dinfibra de carbon si cu o lungime a aripii mai mare de 2 metri, eraproiectat sa atinga viteze de 220 km/h.

Sursa: BBCCITESTESI: