Prima pagină D:News

Traversarea Stramtorii Gibraltar cu ajutorul unui jetpack a fost esuata (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 11.27.2009 | ● Vizualizări: 446
Traversarea Stramtorii Gibraltar cu ajutorul unui jetpack a fost esuata (VIDEO)     jetpack, Stramtoarea Gibraltar, traversarea Atlanticului de Nord, Africa-Europa, zbor + zoom
Galerie foto (1)

Incercarea elvetianului Yves Rossy de a fi prima persoana care a zburat vreodata deasupra Stramtorii Gibraltar, intre Africa si Europa, folosindu-se de o aripa singulara propulsata prin combustie, a dat gres.

Cunoscut si sub denumirea de Jetman, Yves Rossy in varsta de 50 de ani, s-a prabusit in apa si a fost salvat la numai cateva minute dupa inceperea zborului, deasupra orasului Monaco. Organizatorii au declarat ca barbatul si-a deschis parasuta dupa ce dispozitivul de zbor a dat semne de proasta functionare, probabil din cauza unor probleme ale motorului.

Zborul de 38 kilometri de miercuri a fost inregistrat ca prima traversare de acest fel deasupra Atlanticului de Nord, intre Africa si Europa. Totul a parut sa inceapa bine atunci cand Rossy a fost lansat de la bordul unui mic aeroplan, la altitudinea de 2 000 metri deasupra Tangerului.

Planul fostului pilot de vanatoare era ca odata ajuns la destinatie, sa isi opreasca motoarele si sa isi deschida parasuta deasupra localitatii Atlanterra, din sudul Spaniei, dupa un zbor de aproximativ 15 minute. Dar foarte rapid dupa lansare a fost limpede ca lucrurile nu vor functiona conform celor stabilite.

Indraznetul elvetian nu a ramas cu niciun fel de urmari neplacute si se vorbeste deja despre o viitoare incerare similara in anul ce urmeaza. Dispozitivul de zbor pe care l-a folosit, confectionat din fibra de carbon si cu o lungime a aripii mai mare de 2 metri, era proiectat sa atinga viteze de 220 km/h.

Sursa: BBC

CITESTE SI: