Prima pagină D:News

Baietii rai mor mai repede

Redactia Descopera.ro | 12.09.2009 | ● Vizualizări: 114
Baietii rai mor mai repede     sociologie, medicina, baiat, comportament, moarte + zoom
Galerie foto (1)

Persoanele de sex masculin cu probleme de comportament au mari sanse sa nu apuce varsta de 50 de ani.

Baietii inclinati spre jocuri violente, cei care, din cauza purtarilor agresive, au mereu probleme la scoala si cei care devin delincventi juvenili prezinta un risc de sase ori mai mare de a muri sau de a ajunge invalizi inainte de a implini 48 de ani, arata un studiu britanic.

Cercetarile au fost efectuate pe un lot de peste 400 de copii de sex masculin, cu totii provenind din acelasi mediu social, dintr-un cartier din sudul Londrei, Marea Britanie.

Participanti au fost urmariti de la varsta de 8 ani pana la 48 de ani.

Analiza datelor a aratat ca 16% dintre cei cunoscuti ca avand un comportament dezagreabil la scoala, sau care avusesera deja condamnari pana la varsta de 18 ani, erau deja morti sau invalizi la 40 de ani de la inceperea studiului.

Prin comparatie, numai 2,6% dintre cei cu comportament normal decedasera sau capatasera diferite dizabilitati, in aceeasi perioada de timp.

Moartea, in cazul celor cu comportament problematic nu fusese cauzata de droguri sau violenta, ci de boli cardiace, cancer sau alte maladii comune.

Specialistii au concluzionat ca, in afara de predispozitiile innascute spre violenta si comportament antisocial, si problemele din familie - care, cu mare probabilitate, influenteaza comportamentul "rau" al copiilor - conduc la un risc crescut de moarte prematura.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: