Prima pagină D:News

2012 va aduce probabil ceva, dar nu Apocalipsa

Redactia Descopera.ro | 01.20.2010 | ● Vizualizări: 108
2012 va aduce probabil ceva, dar nu Apocalipsa     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Astrologii rusi sunt sceptici cu privire la predictiile calendarului Maya, conform carora manifestari apocaliptice vor avea loc in anul 2012. Cu toate acestea, ei nu exclud posibilitatea izbucnirii unor razboaie.

Potrivit calendarului Maya, in 2012 , cel de-al Cincilea Ciclu Solar se va incheia, intrandu-se in cel de-al saselea. Aceasta tranzitie este asociata cu finalul istoriei moderne a omenirii.

Chiar daca stiintific si rational astfel de predictii sunt nefondate, istoria ne arata, este de parere Pavel Globa, un popular astrolog moscovit, ca un eveniment de proportii are sanse sa se intample la acea data. Dovada empirica pe care o avanseaza Globa este aceea ca in 1492 Columb a anuntat descoperirea Lumii Noi, dupa ce, in 1491, oamenii asteptau cu sufletul la gura sfarsitul zilelor.

Referitor la criza de constiinta prezisa pentru 2012, astrologii au sugerat ca acest fenomen se intinde in general pe parcursul mai multor mii de ani si este de natura sa treaca neobservat. Calendarul maias, bazat pe perioade de cate 394 de ani, cunoscute ca baktuni, indica incheierea celui de-al 13-lea baktun la 21 decembrie 2012. Numarul 13 fiind unul sacru pentru civilizatia Maya, calendarul lor indica oprirea timpului in aceasta zi.

Dincolo de aceasta previziune, in anii '60 ai secolului trecut, asa-numitul Monument Sase a fost descoperit in Mexic. Acesta reprezenta niste plachete de piatra gravate cu un text ce sugera ca in 2012 se va intampla ceva care il va avea ca protagonist pe un anume Bolon Yookte K, zeu al razboiului. Finalul inscriptiei este aproape indescifrabil din cauza eroziunilor si a crapaturilor, dar unii arheologi cred ca ar spune ceva asemanator cu "Bolon Yookte K se va pogori din cer".

Mai multi cercetatori occidentali au corelat aceasta predictie cu o serie de evenimente astronomice care se vor intampla in 2012. In timpul solstitiului de atunci, Soarele se va alinia cu centrul Caii Lactee pentru prima oara in 26 000 de ani. Acest lucru ar insemna ca fluxul de energie care vine spre Pamant dinspre centrul galaxiei va fi intrerupt fix in 21.12.2012, la ora 11:11 P.M. Totusi, multi oameni de stiinta se indoiesc inca de faptul ca maiasii puteau stii atat de multe despre pozitiile planetelor si ca s-ar fi bazat atat de mult pe acest lucru.

Sursa: Pravda

CITESTE SI: