Prima pagină D:News

Mini-robotii vor cauta supravietuitorii cutremurelor

Redactia Descopera.ro | 01.20.2010 | ● Vizualizări: 165
Mini-robotii vor cauta supravietuitorii cutremurelor     tehnologie, robot, gandac, dezastru, supravietuire, senzor, video + zoom
Galerie foto (1)

Inginerii de la Universitatea Berkeley, SUA, lucreaza la fabricare unor “robo-gandaci” destinati sa localizeze rapid supravietuitorii, in cazul unor dezastre.

Prototipul a fost realizat din materiale ieftine - carton, plastic, piese de calculator si parti recuperate din jucarii vechi.

Mini-robotul, numit Dash - si pe care creatorii sai il aseamana cu un gandac de bucatarie, din cauza felului in care se deplaseaza -, este controlat prin telecomanda.

Scopul proiectului este de a dezvolta "armate" de astfel de robotei ieftini, usor de asamblat si de utilizat, pentru a fi folositi in operatiunile de cautare si salvare a supravietuitorilor unor dezastre.

Inginerii au in vedere echiparea, in viitor, a lui Dash cu senzori de infrarosu, conexiune internet wireless Wi-Fi si camere video.

Un astfel de robot va putea fi asamblat in circa o ora si va fi capabil sa se deplaseze rapid, sa se catere peste obstacole si sa se strecoare prin spatii foarte stramte, in cautarea semnelor care indica existenta unor supravietuitori.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI