Prima pagină D:News

Pauzele mici si dese, cheia marilor succese

Redactia Descopera.ro | 01.28.2010 | ● Vizualizări: 354
Pauzele mici si dese, cheia marilor succese     creier, somn, memorie, cafea + zoom
Galerie foto (1)

Micile pauze de cafea, pauza de pranz si, in general, toate intreruperile din cursul activitatii pe care o desfasuram, favorizeaza procesul de invatare si memorizarea informatiilor inmagazinate in creier. O demonstreaza un studiu realizat de cercetatorii din cadrul Departamentului de Psihologie al Universitatii New York.

Studiul, publicat in revista "Neuron", dezvaluie o alta "piesa" din misteriosul "puzzle" al procesului de formare a amintirilor. Numeroase cercetari stiintifice au confirmat de-acum teoria conform careia somnul este momentul in care creierul face "ordine" si reelaboreaza toate informatiile inmagazinate pe parcursul zilei, consolidand memorizarea evenimentelor sau faptelor importante, care vor ramane asadar imprimate, si eliminarea informatiilor inutile.
In lumina acestui nou studiu, se pare insa ca functia cerebrala, si memoria in mod deosebit, beneficiaza nu numai de pe urma lungii pauze nocturne, ci si a micilor pauze cotidiene, cand ne lasam creierul sa se odihneasca.
Sursa: Ansa

CITESTE SI:

Tag-uri: creier | somn | memorie | cafea