Prima pagină D:News

Care este cea mai puternica lovitura de picior? (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 02.02.2010 | ● Vizualizări: 2689
Care este cea mai puternica lovitura de picior? (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Realizatorii emisiunii de mare success “Fight Science “ si-au propus sa afle care este cea mai puternica lovitura de picior pe care poate sa o efectueze trupul uman, precum si ce fel de sportiv este capabil sa o lanseze asupra adversarului. In acest scop, au studiat si masurat in conditii de laborator toate coordonatele bio-mecanice a trei atleti din sporturi diferite, antrenati de asemenea in modalitati specifice sportului ales de fiecare in parte.

Cei trei subiecti provin din fotbal american, unde este nevoie de o forta deosebita pentru a degaja mingea la distante cat mai mari, fotbal european, unde iarasi puterea de a suta mingea face deseori diferenta pe teren si, nu in ultimul rand, muay thai, probabil sportul unde se loveste cel mai des si cel mai puternic cu piciorul in decursul unei lupte de ring.

Castigator a iesit campionul filipinez de muay thai, Melchor Menor, care, in ciuda handicapului evident de inaltime si greutate comparativ cu rivalii sai din cadrul experimentului, a reusit sa loveasca de aproape trei ori mai puternic decat acestia, rupand in doua cu tibia o bata de baseball profesionist realizata din lemn de esenta tare.

Totodata, specialistii au reusit sa descopere si cea mai puternica lovitura de picior sub forma loviturii circulare cu tibia la nivel jos (Gedan Mawashi Geri in japoneza, sau Teh Tud in thailandeza), foarte des folosita in meciurile de karate contact, K-1 si MMA.

Imaginile sunt mai mult decat evidente!Sursa: YouTube

CITESTE SI :