Prima pagină D:News

Impotriva violentei la betie: pahare de bere “securit”

Redactia Descopera.ro | 02.07.2010 | ● Vizualizări: 155
Impotriva violentei la betie: pahare de bere “securit”     medicina, sanatate, bere, violenta, pub, carciuma, pahar, sticla, arma, rana + zoom
Galerie foto (1)

In Marea Britanie, masurile de prevenire a incidentelor violente din pub-uri includ introducerea unor noi modele de pahare de bere, facute dintr-o sticla speciala, care nu se face tandari la impact.

Guvernul britanic va sprijini masura introducerii noilor pahare, in efortul de a reduce numarul incidentelor soldate cu raniri, petrecute in carciumi.

Statistici recente au aratat ca bataile cu pahare de bere sparte se soldeaza cu numeroase raniri care necesita ingrijiri medicale, implicand costuri de cca. 115 milioane de euro anual din partea sistemului national de sanatate.

In anul 2009, au fost inregistrate, in Anglia si Tara Galilor, 87.000 de incidente in care pahare de sticla, sparte, au fost folosite ca arme, avand drept consecinta plagi taiate si injunghiate.

Prin urmare, guvernul a lansat un concurs de proiecte pentru conceperea unor pahare mai "sigure".

Finalistele sunt doua modele numite Glas Plus si Thin Wall; cele doua firma proiectante au folosit tehnologii diferite, dar ambele prototipuri au in comun utilizarea unor straturi de sticla si rasina, precum si faptul ca nu produc cioburi taioase, ci se sparg in bucati care raman prinse una de alta, astfel incat paharul, chiar spart, nu mai devine o arma periculoasa.

Sursa: CBC

CITESTE SI: