Prima pagină D:News

Unii chiar mor de plictiseala

Redactia Descopera.ro | 02.09.2010 | ● Vizualizări: 278
Unii chiar mor de plictiseala     sanatate, medicina, plictiseala, functionar, munca, activitate, fumat, alcool, inima, stres + zoom
Galerie foto (1)

Starea prelungita de plictiseala poate spori considerabil riscul de deces, arata un studiu britanic realizat pe un grup mare de functionari.

Studiul a implicat 7524 de functionari (cu varste intre 35 si 55 de ani) pe care, intre anii 1985 si 1988, cercetatorii de la Colegiul universitar din Londra i-au chestionat, evaluandu-le "nivelul de plictiseala".

In aprilie anul trecut, studiul a fost reluat, pentru a evalua starea de sanatate a celor ramasi in viata.

Datele au aratat ca aceia care se dovedisera cei mai plictisiti prezentau un risc cu 37% mai mare de a muri pana la incheierea studiului.

Oamenii de stiinta cred ca o posibila explicatie ar fi faptul ca persoanele care se simt constant plictisite si nemultumite de activitatea lor au sanse mai mari de a dezvolta comportamente nesanatoase, precum fumatul sau abuzul de alcool, care le micsoreaza speranta de viata.

Cercetatorul Martin Shipley, unul dintre autorii studiului, a declarata ca a fost gasita o corelatie intre plictiseala si aparitia bolilor de inima la participantii implicati in studiu.

Sursa: Top News

CITESTE SI: