Prima pagină D:News

Centrul elefantilor a fost distrus de inundatii

Redactia Descopera.ro | 03.08.2010 | ● Vizualizări: 64
Centrul elefantilor a fost distrus de inundatii     elefant, kenya, inundatie, mamifer + zoom
Galerie foto (1)

Precipitatiile nemaintalnite care au lovit Kenya in decursul sezonului ploios desfasurat in aceste zile, au dus la cresterea nivelului raului Ewaso Ng’iro. Apele iesite din matca au maturat cladirile si anexele care adaposteau cel mai mare centru de studiere a elefantilor din Africa.

Centrul de studii din incinta Rezervatiei Nationale Samburu a adus stiintei informatii in premiera cu privire la comportamentul celor mai mari mamifere terestre, precum informatii pretioase care vizeaza convietuirea armonioasa intre comunitatile umane africane si elefanti. Nu a fost raportata nicio victima umana, insa numeroase date si rezultate ale anilor de cercetari si investigatii au fost pierdute pentru totdeauna.

In afara de sediile organizatiilor Save the Elephants si Elephant Watch Safari Camp, alte 7 cabane din imprejurimi au fost distruse de ape. Curentii de apa au fost atat de puternici, incat paturile, computerele si dulapurile centrului sunt si in prezent scufundate in noroi sau aruncate in crengile copacilor. Lucy King, managerul centrului estimeaza ca este nevoie de fonduri in valoare de cateva sute de mii de dolari pentru a reconstrui toate anexele si cladirile distruse. Anul trecut, centrul a inregistrat un succes de proportii, dupa ce activistii au pus in practica un studiu in ruma caruia cateva sate africane au fost inconjurate cu garduri simple alcatuite din sarma, busteni si cuiburi de albine, garduri care au tinut departe elefanti de campurile cultivate, reducand astfel la minimul conflictul de durata intre agricultori si turmele de elefanti.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Tag-uri: elefant | kenya | inundatie | mamifer