Prima pagină D:News

Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile

Redactia Descopera.ro | 03.10.2010 | ● Vizualizări: 17236
Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile     sex, viata sexuala, sanatate + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Chicago, publicat in British Medical Journal, barbatii ajunsi la varsta de 55 mai au in medie inca 15 ani de activitate sexuala la dispozitie, in vreme ce femeile de aceeasi varsta, mai putin de 11 ani.

In plus, atunci cand un barbat de 55 de ani se bucura de o stare buna de sanatate, isi poate adauga la aceasta "speranta de viata activa din punct de vedere sexual", cum au numit-o cercetatorii (de 15 ani), alti 5-7 ani, in timp ce o femeie, in aceleasi conditii, maxim 3-6 ani.

Conform oamenilor de stiinta, desi mai putin longeviv, barbatul are o speranta de viata sexuala lunga: un barbat de 30 de ani are o speranta de viata sexuala de 35 de ani si daca va trai (in medie) alti 45 de ani, doar ultimii 10 vor fi lipsiti de sex. In schimb, o femeie de 30 de ani are aproape 31 de ani de viata sexuala in fata si o speranta de viata de 50 de ani, din care asadar, 19 "asexuati". O slaba consolare pentru femei, a precizat autoarea studiului, Stacy Tessler Lindau, este ca reprezentantelor sexului frumos aceasta activitate nu pare a le lipsi deloc.

Studiul s-a bazat pe chestionare pe tema vietii sexuale completate de 3.000 de adulti cu varsta intre 25 si 74 de ani, si de 3.000 de adulti cu varsta intre 57 si 85 de ani. Rezultatele acestora au confirmat ca barbatii au tendinta de a se casatori cu femei mai tinere, ca traiesc mai putin decat femeile si ca se gandesc mai mult decat acestea la sex.

Sursa: ANSA

CITESTE SI:


Tag-uri: sex | viata sexuala | sanatate