Prima pagină D:News

Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile

03.10.2010 | ● Vizualizări: 15213
Barbatii au viata sexuala mai lunga decat femeile     sex, viata sexuala, sanatate + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Chicago, publicat in British Medical Journal, barbatii ajunsi la varsta de 55 mai au in medie inca 15 ani de activitate sexuala la dispozitie, in vreme ce femeile de aceeasi varsta, mai putin de 11 ani.

In plus, atunci cand un barbat de 55 de ani se bucura deo stare buna de sanatate, isi poate adauga laaceasta "speranta de viata activa din punct de vedere sexual", cumau numit-o cercetatorii (de 15 ani), alti 5-7 ani, in timp ce ofemeie, in aceleasi conditii, maxim 3-6 ani.

Conform oamenilor de stiinta, desi mai putin longeviv, barbatul areo speranta de viata sexuala lunga: un barbat de 30 de ani are osperanta de viata sexuala de 35 de ani si dacava trai (in medie) alti 45 de ani, doar ultimii 10 vor fi lipsitide sex. In schimb, o femeie de 30 de ani are aproape 31 de ani deviata sexuala in fata si o speranta de viata de 50 de ani, din careasadar, 19 "asexuati". O slaba consolare pentru femei, a precizatautoarea studiului, Stacy Tessler Lindau, este ca reprezentantelorsexului frumos aceasta activitate nu pare a le lipsi deloc.

Studiul s-a bazat pe chestionare pe tema vietii sexuale completatede 3.000 de adulti cu varsta intre 25 si 74 de ani, si de 3.000 deadulti cu varsta intre 57 si 85 de ani. Rezultatele acestora auconfirmat ca barbatii au tendinta de a se casatori cu femei maitinere, ca traiesc mai putin decat femeile si ca se gandesc maimult decat acestea la sex.

Sursa: ANSA

CITESTE SI:


Tag-uri: sex | viata sexuala | sanatate