Prima pagină D:News

Internetul – nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Redactia Descopera.ro | 03.11.2010 | ● Vizualizări: 81
Internetul – nominalizat la premiul Nobel pentru Pace     premiu, Nobel, Internet, nominalizare, laureat + zoom
Galerie foto (1)

Anul acesta, Premiul Nobel pentru Pace implica un numar record de nominalizari: 237. Printre candidatii propusi se numara si… Internetul.

Propunerea a venit din partea editiei italiene a revistei Wired, nominalizarea fiind motivata de faptul ca Internetul ajuta "dialogul, dezbaterea si consensul".

Printre sustinatorii "candidaturii" Internetului se numara avocata iraniana Shirin Ebadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in anul 2003, pentru contributia sa la apararea democratiei si a drepturilor omului, si Nicholas Negroponte, promotorul proiectului "laptop-ul de 100 de dolari".

Premiul Nobel pentru Pace a fost instituit de inventatorul suedez Alfred Nobel, la sfarsitul secolul al XIX-lea, pentru a rasplati persoane sau organizatii care contribuie la promovarea pacii si a bunei intelegeri dintre natiuni. Nu e clar cui anume i s-ar inmana premiul, in cazul in care Internetul l-ar castiga.

Conform dispozitiilor lui Nobel, castigatorul acestui premiu este ales de un comitet alcatuit din cinci persoane, desemnate de Parlamentul Norvegiei.

Laureatul de anul trecut al Premiului Nobel pentru Pace este actualul presedinte al SUA, Barack Obama.

Sursa: BBC

CITESTE SI: