Prima pagină D:News

Un nou medicament anti-HIV ar putea fi preparat din banane

Redactia Descopera.ro | 03.16.2010 | ● Vizualizări: 611
Un nou medicament anti-HIV ar putea fi preparat din banane     medicina, sanatate, HIV, SIDA, lectina, banana, medicament, virus + zoom
Galerie foto (1)

O substanta descoperita in banane –numita de cercetatori BanLec – s-a dovedit la fel de activa ca si unele dintre medicamentele anti-HIV existente pe piata.

Ingredientul-cheie este o substanta din grupa lectinelor, compusi vegetali care ajuta plantele sa lupte impotriva infectiilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, SUA, au descoperit ca lectina din banane poate inhiba infectia cu virusul HIV (care produce SIDA), blocand intrarea acestuia in organism.

BanLec actioneaza asupra invelisului proteic al virusului, legandu-se chimic de moleculele de zaharuri prezente in anumite puncte de pe invelisul viral.

Compusul s-a dovedit la fel de puternic ca si doua dintre medicamentele utilizate actualmente in tratamentul infectiei cu HIV: T-20 si Maraviroc.

Cercetatorii lucreaza in prezent la modificarea structurii moleculei BanLec, astfel incat aceasta sa poata fi administrata pacientilor infectati.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: