Prima pagină D:News

O zebra prea curioasa?

Redactia Descopera.ro | 03.23.2010 | ● Vizualizări: 183
O zebra prea curioasa?     zebra, hipopotam, gradina zoologica, natura, zoologie, crazy zoo + zoom
Galerie foto (1)

O zebra foarte curioasa pare ca se joaca cu moartea, atunci cand se lungeste pentru a privi in gura deschisa a unui hipopotam. Unul dintre cele mai agresive animale din lume, hipopotamul ucide negresit cu falcile sale puternice.

La o prima privire aruncata fotografiei de mai sus, zebra pare ca nu stie ce pericol o paste. Insa, cu toate ca - aparent - se afla la cateva secunde de moarte, dungatul cal salbatic african scapa, in cele din urma, nevatamat. Mai mult de atat, spre surprinderea lui Jill Sonsteby, fotograful care a realizat aceasta poza la Gradina Zoologica din Zurich, Elvetia, se pare ca zebra nu facea altceva decat sa-i curete dintii hipopotamului, care a asteptat linistit pana cand zebra si-a terminat treaba.

Cele doua animale traiesc, la Zoo, in acelasi habitat, inca de cand erau pui, spun ingrijitorii Gradinii din Zurich, iar intre ele exista o adevarata legatura de prietenie. In fiecare zi, zebra se ocupa de igiena dentara a hipopotamului vreme de 15 minute, sub ochii curiosi ai vizitatorilor care se asteapta sa vada un atac in direct.

Hipopotamul cantareste 3 tone si ocupa locul 3 in topul celor mai mari mamifere de pe Pamant. Falcile sale, deosebit de puternice, pot sfarma o barca in doua. Hipopotamii sunt deosebit de agresivi: in Africa sunt animalele care, anual, ucid cei mai multi oameni.

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI