Prima pagină D:News

Cea mai infricosatoare gluma facuta de 1 aprilie

Redactia Descopera.ro | 04.07.2010 | ● Vizualizări: 472
Cea mai infricosatoare gluma facuta de 1 aprilie     panica, farsa, gluma, 1 aprilie, iordania, extraterestru + zoom
Galerie foto (1)

O panica de nedescris a cuprins locuitorii si autoritatile locale din orasul iordanian Jafr, dupa ce un ziar local a publicat o stire conform careia o nava extraterestra a aterizat in apropierea localitatii. Articolul cu pricina sustinea ca vizitatorii nepoftiti au profitat de tehnologia superioara pentru a intrerupe comunicatiile armatei si ca se apropie amenintator de oras.

Mohammed Mleihan, primarul orasului Jafr, sustine ca nu s-a gandit niciodata ca este vorba de o gluma si a actionat in consecinta. "Elevii au fost opriti sa mai mearga la scoala, parintii au intrat in panica si aproape am evacuat toti cei 13.000 de locuitori, si asta in timp ce mai multe trupe de interventie au fost trimisi sa gaseasca si sa infrunte extraterestrii", sustine neferictul primar. In prezent, primarul a anuntat ca, in ciuda scuzelor publice ale ziaristilor, va da in judecata publicatia respectiva pentru "marea minciuna".

"Intentia noastra a fost sa amuzam oamenii, nu sa ii speriem. Cine se gandea ca o gluma de 1 aprilie va activa un program de interventie valabil pe vreme de razboi?", sustine Moussa Barhoumeh, redactorul sef al publicatiei respective.

Cazul din Jafr a fost asemanat cu isteria generala provocata in 1938, in Statele Unite ale Americii, de transmiterea radiofonica a nuvelei "Razboiul Lumilor".

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: