Prima pagină D:News

Osoyoos – lacul “patat” din Canada (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 04.08.2010 | ● Vizualizări: 395
Osoyoos – lacul “patat” din Canada (FOTO)     lacul patat din Canada, lacul Osoyoos, peisaj unic, inedit, diferit, galerie foto, nativi din Columbia Britanica, minerale + zoom
Galerie foto (7)

Adorat, inca din vechime, ca un lac vindecator, Osoyoos a devenit una dintre cele mai populare atractii turistice ale Canadei, datorita aspectului sau nefiresc, cu... pete.

Amplasat in Valea Oskogan, din Columbia Britanica, Osoyoos este una dintre cele mai bogate in minerale formatiuni acvatice de pe Pamant, avand in compozitia sa mai ales sulfati de magneziu, calciu si sodiu.

In timpul verii, pe cand apa lacului se evapora, lasa in urma sa minerale, ce iau forma unor balti. Fiecare dintre aceste mici "piscine" naturale prezinta un colorit diferit, in functie de tipul si concentratia mineralelor, facand din Osoyoos un loc unic.

Inca din vremuri stravechi, indigenii Vaii Oskogan au considerat Lacul Patat drept un loc sfant, ce putea vindeca orice boala. Indiferent ca sufereau de infectii, dureri, boli de piele, erau convinsi ca se vor face bine scufundandu-si trupurile in apele lacului.

Chiar si in vremuri de razboi, triburile cereau armistitiu, pentru ca razboinicii sa isi poata vindeca ranile in Lacul Osoyoos.In timpul Primului Razboi Mondial, mineralele Lacului Patat au fost intrebuintate pentru confectionarea munitiei, in fabricile construite in regiune.

Timp de mai multe generatii, Osoyoos a fost proprietatea familiei Earnest Smith, care a dorit sa construiasca aici un centru de bai termale.

Dar presiunile constante ale nativilor au prevenit aceasta denaturare, convigand in cele din urma familia Smith sa le vanda lacul bastinasilor. O priveliste impresionanta, Lacul Patat le este inaccesibil turistilor, deoarece noii proprietari se tem ca acestia l-ar putea altera. Osoyoos poate fi, totusi, admirat de la distanta, din spatele gardului de fier care ii inconjoara apele.

Sursa: Odditycentral

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti: