Prima pagină D:News

Cenusa vulcanului ajuta agricultura

Redactia Descopera.ro | 04.22.2010 | ● Vizualizări: 546
Cenusa vulcanului ajuta agricultura     no tags + zoom
Galerie foto (1)

World Health Organization a lansat un comunicat in care declara ca cenusa vulcanului din Islanda care a ramas in atmosfera la altitudini mari, nu prezinta niciun risc pentru populatia Europei, ba mai mult, ar putea reprezenta un ajutor nesperat pentru agricultura.

Organizatia a revenit cu un anunt diferit radical de comunicatul de presa remis vineri 16 aprilie, anul curent, in care avertiza ca norul de cenusa care a paralizat zborurile curselor avioanelor, ar fi "foarte periculos" pentru suferinzii de astm sau alte probleme respiratorii.

"Nu sunt probleme ale sanatatii locuitorilor Europei pana in prezent, cu exceptia cetatenilor islandezi care locuiesc in apropierea vulcanului, si fie stau in casa, fie poarta masti si ochelari pentru protectie impotriva particulelor aspre care pot irita ochii si plamanii", afirma Carlos Dora, un oficial al organizatiei.

Pe de alta parte, Organizatia Meteorologica Mondiala, cu sediul in Geneva, Elvetia, afirma ca particulele de cenusa contin mici particule de roca, minerale si sticla vulcanica de dimensiunea firelor de nisip.

In plus, cenusa vulcanica este un ingrasamant foarte bun pentru pamant, ceea ce poate duce la recolte de exceptie, bineinteles in cazul in care precipitatiile cazute se suprapun peste particulele de cenusa cazute pe sol.

Sursa: GreenYahoo


CITESTE SI :