Prima pagină D:News

Primul iaht spatial isi va intinde panzele spre Venus

Redactia Descopera.ro | 04.29.2010 | ● Vizualizări: 437
Primul iaht spatial isi va intinde panzele spre Venus     iaht, spatiu, energie solara, venus, racheta, modul spatial + zoom
Galerie foto (1)

Este, cu siguranta, un vehicul neconventional, si totusi, sustin specialistii de la Tanegashima Space Center, Japonia, este cel mai eficient modul care poate calatori prin sistemul nostru solar. Si asta pentru ca „vantul” care ii va sufla in panze nu este altceva decat energia pe care o capteaza singur de la Soare.

O racheta ce va purta ineditul iaht spatial va decola de la Tanegashima Space Center pe data de 18 mai, anul curent. Odata ajunsa in spatiu, aceasta va elibera modul care va fi propulsat cu o viteza de 20 de ori mai mare decat cea a rachetei propriu-zise. Aceasta il va ajuta intr-o prima faza sa isi mentina stranse uriasele aripi de 14 metri, cu o grosime mai mica decat cea a unui fir de par uman. "Panzele" ii vor permite modulului sa capteze energia solara intr-o cantitate suficienta care sa ii permita sa calatoreasca pe termen nedefinit prin spatiu si chiar sa execute rotatii complicate.

"Este o tehnologie hibrida care implica si presiunea si electricitate", sustine Yuichi Tsuda, unul dintre specialistii implicati in proiect. Panzele solare sunt tehnologia viitorului, singurul motor fiind Soarele. Asadar, atata vreme cat va exista un Soare, energia unui astfel de vehicul spatial va fi asigurata".

Modulul are ca prima destinatie planeta Venus, cea pe care specialistii spera sa intreprinda o misiune de 6 luni.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: