Prima pagină D:News

Scaunele cu rotile devin "vehicule de teren"

Redactia Descopera.ro | 05.17.2010 | ● Vizualizări: 317
Scaunele cu rotile devin "vehicule de teren"     tehnologie, scaun, roata, dizabilitate, deplasare, vehicul, bicicleta + zoom
Galerie foto (1)

Un vehicul destinat deplasarii persoanelor cu dizabilitati locomotorii va putea fi folosit si pentru plimbari in natura, pe un teren mai accidentat, datorita unui nou design, inspirat de mountain bikes.

Botezat Mountain Trike, scaunul cu rotile proiectat de doi ingineri de la Universitatea din Bath, Marea Britanie, este, fata de obisnuitele vehicule de acest gen, ceea ce sunt masinile de teren fata de cele de oras.

Cu ajutorul lui, persoanele cu dizabilitati ar putea depasi limitele impuse de actualul design al acestor mijloace de deplasare, utile, in general, doar pe teren plat.

Echipat cu doua roti mari laterale si o mica roata in spate, pentru modificarea directiei, Mountain Trike este dotat cu un sistem de suspensie performant, pentru a absorbi socurile produse de mersul pe teren accidentat, si este manevrat cu ajutorul a doua manete.

Inventatorii intentioneaza sa distribuie Mountain Trike intai prin unitati spitalicesti si centre de recuperare, dar planuiesc ca produsul sa fie disponibil, in cele din urma, in magazine obisnuite, alaturi de biciclete tip mountain bike.

Pretul unui astfel de scaun va fi de cca. 4000 lire sterline (cca. 4670 euro).

Sursa: BBC

CITESTE SI: