Prima pagină D:News

Criminali in serie in Polonia – castorii au inundat tara!

Redactia Descopera.ro | 05.28.2010 | ● Vizualizări: 264
Criminali in serie in Polonia – castorii au inundat tara!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Polonia a fost recent lovita de cele mai grave inundatii inregistrate in aceasta tara in ultimii 100 ani. Conform ministrului de interne polonez, Jerzy Miller, vinovatii directi de amploarea inundatiilor care au ucis 15 persoane, sunt... castorii!

"Cei mai mari dusmani ai sistemelor si mijloacelor anti-inundatie sunt niste animale rozatoare pe nume castori. Acestia traiesc cu totii in preajma digurilor de pe raul Vistula, si le distrug an de an. La ora actuala, in Polonia traiesc aproximativ 50.000 de castori, care sapa tunele in digurile de protectie construite de oameni, activitatile lor ducand in timp la subrezirea si prabusirea digurilor", declara cu naduf oficialul polonez.

Ploile abundente cazute in decursul saptamanii trecute, au dus la cresteri record al nivelului raurilor. Regiunile din sudul tarii au fost cele mai grav lovite, mii de persoane fiind evacuate. Inundatiile au afectat si capitala Varsovia, oficialitatile fiind nevoite sa inchida scolile, gradinitele si cele mai mari autostrazi. Conform prim ministrului Donald Tusk, inundatiile au provocat deja pagube de circa 3 miliarde dolari.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: