Prima pagină D:News

NEX-5 si NEX-3 sunt noile DSLR-uri “de buzunar” marca Sony

Redactia Descopera.ro | 05.31.2010 | ● Vizualizări: 94
NEX-5 si NEX-3 sunt noile DSLR-uri “de buzunar” marca Sony     camerele foto Sony NEX-5 si NEX-3, noua generatie cu corp compact, lansare de produs, imagine, DSLR, poza, fotografie, filmare HD, Delta Dunarii + zoom
Galerie foto (9)

Sony, producatorul japonez de sisteme audio-video profesionale, echipamente comunicationale si IT, a organizat joi, 27 mai, in Delta Dunarii, o prezentare interactiva adresata jurnalistilor, care a avut in centrul atentiei camerele foto de ultima generatie NEX-5 si NEX-3, ce urmeaza sa fie lansate in luna iunie pe piata din Romania.

Alaturandu-se gamei de camere foto α, modelele NEX-5 si NEX-3 beneficiaza de calitatea imaginii DSLR, dar si de avantajul obiectivelor interschimbabile, intr-un design compact, adaptat perfect dimensiunilor unui buzunar sau ale unei genti. In comparatie cu modelele obisnuite de camere foto DSLR, constructia ce elimina sistemul mecanic cu oglinda reduce grosimea celor doua camere pana la 24,2 mm in punctul cel mai subtire.

Un detaliu de rafinament, NEX-5 beneficiaza de o carcasa din magneziu, foarte usoara si in acelasi timp extrem de rezistenta, transformand-o in cea mai compacta camera cu obiective interschimbabile.
Noul senzor CMOS Exmo APS HD, cu o rezolutie de 14,2 megapixeli, care sta la baza celor doua camere, capteaza imagini cu zgomot extrem de redus si efecte de defocalizare creative, familiare utilizatorilor de DSLR.

Calitatea fotografiilor si a inregistrarilor video este imbunatatita de puternicul procesor BIONZ, care asigura fotografierea la viteze mari, specifica DSLR-urilor, cu focalizare rapida, precisa, cu un timp minim de raspuns de la apasarea butonului pana la declansarea obturatorului. Ambele camere pot surprinde, de asemenea, actiuni rapide, cu o viteza mare de declansare prin intermediul rafalei de pana la 7 cadre pe secunda si rezolutie completa.

Cu o interfata eleganta, camerele dispun de un nou meniu, ce nu permite ratacirea prin setari si aduce functiile creative ale puternicelor modele NEX-5 si NEX-3 mai aproape de utilizatorii entuziasti si incepatori. Parametrii de fotografiere sunt usor accesibili, prin intermediul unei palete de control intuitive si a doua taste.

Imaginile si setarile aparatului de fototografiat sunt dispuse pe ecranul luminos LCD Xtra Fine generos, de 7,5cm. Ecranul beneficiaza de tehnologia TruBlack si poate fi inclinat pe verticala, pentru o vizualizare confortabila din orice unghi de fotografiere. Ecranul ofera o functie de setare automata a luminozitatii pentru o vizibilitate excelenta, chiar si atunci cand este utilizat in aer liber. Tehnologia TruBlack permite o vizualizare realista, cu contrast ridicat al imaginilor si al setarilor camerei.Modelele NEX-5 si NEX-3 sunt, de asemenea, primele modele α ce ofera avantajele functiei de inregistrare video HD. Cu o simpla apasare a butonului dedicat, Movie REC, NEX-5 si NEX-3 inregistreaza clipuri video la caltitate HD, cu sunet stereo, sub forma de fisiere MPEG4 compacte, ideale pentru a fi stocate pe PC sau impartasite prietenilor, pe internet.

Modelele NEX-5 si NEX-3 sunt primele camere α ce dispun de modul de fotografiere Sweep Panorama. Prin apasarea butonului declansator si balansarea aparatul de fotografiat in lateral sau pe verticala, camera va captura un numar mare de cadre, realizand in mod automat imagini panoramice pline de detalii, la calitate de 23 de megapixeli, cu un unghi de vizualizare de 226 de grade. Imaginile panoramice pot fi ulterior admirate 3D prin intermediul televizoarelor compatibile BRAVIA 3D.

Camerele NEX-5 si NEX-3 de la Sony vor fi disponibile incepand cu luna iunie a anului 2010 si vor costa, aproximativ, 550 de euro. Cateva fotografii reale realizate cu aceste camere pot fi descarcate de aici.

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: