”Gamerii” au reflexe de piloti, dar sanatate de fumatori inraiti

10 06. 2010, 13:33

"Gamerii" de top pot castiga anual zeci de mii de dolari din premii si sponsorizari, dar specialistii avertizeaza ca pretul pentru acest lucru poate fi o sanatate devastata. In cadrul testelor, "sportivii cibernetici" au demonstrat trasaturi psihologice comparabile cu cele ale atletilor adevarati si au reactionat la stimuli vizuali aproape la fel de repede ca pilotii avionelor de lupta.

Cu toate acestea, tonusul si capacitatile lor fizice s-au dovedit alarmant de scazute, comparabile cu cele ale copiilor sau batranilor. Un jucator de varf cu varsta de aproximativ 20 de ani parea subtire si sanatos, cu un fizic similar cu cel al unui atlet de cursa lunga. Dar testele au dezvaluit ca, de fapt, activitatea sa pulmonara si tonusul echivalau cu cele ale unui fumator in varsta de 60 de ani.

"Stilul de viata al acestor oameni, care ii tine peste 10 ore pe zi in fata computerului, este unul foarte sedentar si nepotrivit pentru varsta lor, ei trebuind sa fie intr-o forma fizica mult mai buna. Aceasta situatie nu este fara urmari, deoarece sporeste simtitor riscul de infarct precum si de alte afectiuni", declara dr. Dominic Micklewright, de la Universitatea din Essex, coordonator al studiului.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: