Revoluţia maşinilor cu alimentare electrică continuă

15 06. 2010, 00:00

Protocolul reuneşte două companii cu competenţe în cele mai importante domenii necesare funcţionării încărcării inteligente. GE este lider mondial în sectorul energetic, cu o bază de clienţi care se întinde în întreaga reţea electrică. Nissan este unul dintre cei mai mari producători de maşini din lume şi lider în sectorul vehiculelor electrice. Lansarea modelului LEAF de la Nissan, complet electric şi fără emisii, este programată să aibă loc anul acesta în Japonia, Statele Unite şi Europa.

"În ultimii câţiva ani, am constatat o creştere accelerată a ritmului inovaţiilor de maşini hibride şi electrice cu alimentare la reţea, generând o revoluţie a tehnologiilor de încărcare inteligentă," a declarat Mark Little, vice preşedinte senior şi director, GE Global Research. "Împreună cu Nissan vom face o analiză completă a tehnologiilor care vor fi necesare în maşină, pe reţea şi acasă sau la serviciu, astfel încât încărcarea inteligentă să devină o realitate."

"Viziunea Nissan constă în crearea mobilităţii fără emisii pe baza unei abordări holistice, prin colaborarea cu diverşi parteneri dintr-o gamă largă de industrii," a declarat Shunichi Toyomasu, vice preşedinte operaţiuni corporative, Nissan Motor Co., Ltd. "Prin colaborarea cu GE, ne aşteptăm ca acest proiect de cercetare comun să ne ajute să înţelegem mai bine conexiunile dintre locuinţă/clădire şi reţeaua electrică necesară pentru susţinerea vehiculelor electrice."

GE şi Nissan au evidenţiat două domenii cheie pentru eventuale colaborări. Primul se referă la integrarea vehiculelor electrice în locuinţe şi clădiri. Cel de-al doilea se axează pe dinamica încărcării vehiculelor electrice în cadrul reţelelor electrice mai mari. În lunile următoare, GE şi Nissan se vor concentra pe identificarea proiectelor specifice în care pot intra ca parteneri în fiecare din aceste domenii.

O mare parte a activităţii GE va avea loc la sediul centrului de cercetare globală al GE din Niskayuna, New York, unde colaborarea va fi facilitată de cele mai recente progrese din domeniul cercetării transportului electric şi de tehnologia de reţea inteligentă. Nissan va participa în principal prin Centrul Tehnic Nissan din America de Nord, aflat în Farmington Hills, Michigan, beneficiind de sprijin din partea Centrului Nissan de Tehnologie Avansată din Japonia.

CITESTE SI: