Prima pagină D:News

Se implinesc 100 de ani de la zborul lui Aurel Vlaicu pe Campia Cotrocenilor

Redactia Descopera.ro | 06.15.2010 | ● Vizualizări: 77
Se implinesc 100 de ani de la zborul lui Aurel Vlaicu pe Campia Cotrocenilor     aurel vlaicu, campia cotrocenilor, comemorare, centenar, eveniment + zoom
Galerie foto (1)

Joi, 17 iunie, incepand cu ora 10:00, pe Campia Cotrocenilor va avea loc ceremonia de comemorare a 100 de ani de la primul zbor efectuat de Aurel Vlaicu cu avionul "Vlaicu I".

Ceremonia va fi organizata de Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii (ARPIA).

Cu aceasta ocazie se vor desfasura o serie de manifestari comemorative, incluzand si un miting aviatic ca semn de omagiu pentru marele aviator. Astfel, un avion militar de transport, 6 elicoptere IAR 330 Puma, 4 avioane IAR 29 Soim si 2 avioane de acrobatie apartinand Aeroclubului Romaniei vor survola Campia Cotroceniului, aflata la intersectia Bd. Vasile Milea cu Bd. Timisoara.

La festivitati, care vor include si dezvelirea unei placi comemorative fixata chiar pe fatada AFI Palace Cotroceni, sunt asteptati: oficiali ai Ministerului Apararii, ai Primariei Capitalei si Primariei Sectorului 6, cadre militare din Statul Major al Fortelor Aeriene, membri ARPIA si multi altii.