Prima pagină D:News

Rusia va trimite o misiune pe planeta Mercur

Redactia Descopera.ro | 07.26.2010 | ● Vizualizări: 564
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Compania aerospatiala rusa Lavochkin intentioneaza sa trimita o misiune spatiala spre planeta Mercur in intervalul urmatorilor 4-5 ani, anunta Maxim Martynov, designer sef al companiei Lavochkin cu ocazia editiei din acest an a Farnborough International Airshow.

"Misiunea noastra consta in zborul spre Mercur concertizat prin amercurizarea pe suprafata acestei planete putin cunoscute. Credem ca pentru indeplinirea acestui deziderat vom avea nevoie de un satelit de tipul celui lansat in misiunea Phobos-Grunt, modificat si adaptat corespunzator", declara Maxim Martynov, care subliniaza cu acesta ocazie, ca misiuni similare vor fi trimise pe viitor si spre Venus si Luna.

Mercur este cea mai mica planeta din sistemul nostru solar, orbita sa efectuand o rezolutie completa in jurul Soarelui intr-un interval de 87 969 zile pamantene.
Phobos-Grunt este o misiune rusa spre Phobos, unul dintre satelitii naturali ai lui Marte, care va fi lansata in anul 2011. Misiunea va ajunge pe suprafata lui Phobos, de unde va recolta unele mostre de sol, dupa care se va intoarce pe Terra.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI:


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI