Prima pagină D:News

Gelul care repara dintii ne-ar putea scapa de chinul “plombelor”

07.29.2010 | ● Vizualizări: 347
Gelul care repara dintii ne-ar putea scapa de chinul “plombelor”     medicina, sanatate, stomatologie dinte, gel, carie, plomba + zoom
Galerie foto (1)

O metoda blanda, neinvaziva, de a repara micile degradari ale suprafetei dintilor ar putea fi disponibila in 3-5 ani, afirma un grup de cercetatori francezi de la Institutul pentru Sanatate si Cercetari Medicale din Paris.

Ei au realizat, recent, o serie de experimente cu hormonulstimulator al melanocitelor (MSH), pe care l-au amestecat cu acidpoli-L- glutamic, creand un gel pe care l-au testat, deocamdata, invitro si pe animale de laborator.

Aplicand gelul pe celule extrase din dintii umani, cercetatoriiau constatat ca substanta stimuleaza proliferararea celulara, iardupa aplicarea pe suprafata dintilor la soareci de laborator,dintii usor degradati au revenit la starea normala in mai putin deo luna.

Actiunea gelului urmeaza sa fie evaluata prin teste clinice, iarprodusul ar putea fi disponibil in cabinetele stomatologice peste cativa ani;medicii specialisti estimeaza, insa, ca el va putea fi folositnumai in cazul unor degradari mici ale suprafetei dintilor.Sursa: FOXNews

CITESTE SI: