Prima pagină D:News

Un autobuz modificat “ruleaza” cu 600 km/h (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 08.11.2010 | ● Vizualizări: 875
Un autobuz modificat “ruleaza” cu 600 km/h (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un autobuz galben, in stil american, de tipul celor care ii transporta pe elevi intre scoala si casa, a fost dotat cu un motor propulsor provenind de la un avion de vanatoare Phantom, ce ii permite vehiculului sa se deplaseze cu viteze de pana la 590 km/h.

Paul Stender si echipa sa de la Indy Boys Inc., din Indianapolis, SUA, sunt autorii combinatiei nebunesti, adaptarea facuta autobuzului facand ca acesta sa necesite nu mai putin de 600 litri de combustibil in rezervor pentru a parcurge, la viteza maxima, un sfert de mila (400 m).

Creatia lui Stender, denumita "The School Time Jet-Powered School Bus", evacueaza pe gura propulsorului, atunci cand merge, flacari ce se intind pe o distanta de 25 de metri in urma sa, creand, totodata, nori foarte grosi de fum. Stender, in varsta de 43 de ani, a construit "autobuzul-minune" din doua motive, conform propriilor declaratii: in primul rand pentru a soca si a amuza oamenii, si in al doilea rand din ratiuni educative, pentru a ii distrage pe copii si tineri de la consumul de droguri si de la utilizarea intensa a computerelor.

Sursa: Telegraph

*

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univers horror

Urmareste serialul video DESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: