Prima pagină D:News

Esti inteligent? Multumeste-i mamei

Redactia Descopera.ro | 09.08.2010 | ● Vizualizări: 887
Esti inteligent? Multumeste-i mamei     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii si alte primate le pot fi recunoscatori mamelor pentru creierele lor dezvoltate, intrucat evolutia mamiferelor cu un continut cranian consistent se datoreaza atentiei materne, a conchis un nou studiu stiintific, coordonat de cercetatorii Colegiului Universitar London.

Initial, oamenii de stiinta credeau ca dezvoltarea unui creier mare depinde major de un metabolism accelerat. Insa animale marsupiale, precum cangurii sau oposumii, ai caror pui se formeaza in marsupiu si nu in pantece, au creiere aproximativ la fel de mari precum cele ale altor mamifere, in ciuda ratei metabolice mai incete ale celor dintai.

Prin urmare, cercetatorii au concluzionat ca dezvoltarea cerebrala atat a marsupialelor cat si a animalelor placentare este strans corelata cu durata perioadei de ingrijire materna. Creierele de marsupiale cresc incet si mai ales dupa nasterea in buzunarele mamelor, in timp ce encefalele mamiferelor placentare se dezvolta rapid in pantece.

Primatele, asa cum sunt oamenii si cimpanezii, ar putea beneficia de avantajele ambelor cazuri, cred cercetatorii. Acestea petrec un timp indelungat in stare intrauterina si se bucura si de o prelungita ingrijire materna dupa nastere. Acest lucru ar putea explica dimensiunile mari ale creierelor lor.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: