Prima pagină D:News

Magnetul care transforma stangacii in dreptaci

Redactia Descopera.ro | 09.28.2010 | ● Vizualizări: 546
Magnetul care transforma stangacii in dreptaci     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un nou studiu sustine ca simpla plasare a unui magnet puternic pe cap, poate transforma pe moment stangacii in dreptaci si vice-versa.

Se pare ca bizarul efect dureaza doar atat timp cat magnetul este asezat pe crestetul capului, stangaciul redevenind stangaci imediat ce si-a luat magentul de pe cap.

Surprizele experimentului in cauza nu se opresc aici! Terapia magnetica poate afecta, in timp, comportamentul moral al subiectilor, facandu-i pe acestia sa se poarte fara sa rationeze prea mult inaintea luarii oricaror decizii.

Cercetatorii Universitatii Berkeley din California au apelat la un grup de voluntari dreptaci si stangaci in egala masura, carora le-a intrerupt pe moment functionarea normala a creierului prin intermediul unor magneti deosebit de puternici, folositi intr-o forma particulara de terapie denumita stimulare magnetica transcraniala.

Magnetii au generat un camp specific pe partea craniului pe care au fost plasati, iar fluxul magnetic a creat un curent electric de intensitate slaba care a interferat cu celulele creierului, impiedicandu-le sa functioneze in mod obisnuit.

Sursa: Daily News

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI