Prima pagină D:News

Te uiti la “seriale cu doctori”? S-ar putea sa-ti afecteze negativ sanatatea

Redactia Descopera.ro | 10.04.2010 | ● Vizualizări: 171
Te uiti la “seriale cu doctori”? S-ar putea sa-ti afecteze negativ sanatatea      comunicare, televiziune, TV, serial, doctor, medic, medicina, sanatate + zoom
Galerie foto (1)

Foarte popularele seriale de televiziune avand drept cadrul spitalul – gen Dr. House, Spitalul de Urgenta ori Anatomia lui Grey – ofera publicului un mare volum de informatii importante, dar - sustine un cercetator american - au si o latura negativa, care nu trebuie neglijata.

Dupa opinia profesorului Yinjiao Yes, de la Universitatea din Rhode Island, SUA, persoanele care urmaresc regulat astfel de productii tind sa fie mai ingrijorate in privinta propriei sanatati si speriate de a fi victimele unor boli putin obisnuite.

In general, "consumul in doze mari" de astfel de seriale ii impiedica pe oameni sa se simta multumiti de viata lor.

Studiul sau, realizat cu participarea a 274 de studenti de la Universitatea din Alabama, SUA, a aratat ca, in randul celor care vizionau regulat seriale ce prezentau viata de spital si tot felul de cazuri medicale neobisnuite, predomina o lipsa de satisfatie in ceea ce priveste viata personala, astfel incat aceste filme, desi au o latura educativa, reprezinta, de fapt, o sabie cu doua taisuri.

Sursa: FOXNews