Prima pagină D:News

Bear Grylls isi prezinta noul cutit de supravietuire (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 10.26.2010 | ● Vizualizări: 1905
Bear Grylls isi prezinta noul cutit de supravietuire (VIDEO)     bear grylls, cutit, supravietuire, gerber, maceta parang, tais, teaca, amnar + zoom
Galerie foto (1)

Celebrul specialist britanic in arta supravietuirii in cele mai ostile zone de pe Terra, si-a prezentat, de curand, noul cutit care il va acompania, de acum incolo, in toate expeditiile viitoare.

Bear Grylls a intentionat pe aceasta cale sa raspunda tuturor doleantelor si criticilor venite atat din partea admiratorilor sai, cat si din partea contestatatilor, ambele tabere reprosandu-i faptul ca foloseste ostentativ un cutit personalizat, foarte scump si rar: aproape imposibil de procurat de catre aventurierii si excursionistii obisnuiti.

Din acest motiv, cunoscutul specialist in supravietuire si showman de televiziune a anuntat ca renunta la compania faimosului sau cutit S4 Survival Series, de vanzare cu pretul de 700 $ bucata, conceput de catre artizanul britanic Robert Bayley (care si-a inchis in acest an linia de comanda, afirmand ca are de onorat comenzi pentru urmatorii 7 ani).

Bear si-a folosit experienta de teren pentru a incepe un proiect de colaborare, in vederea crearii unei noi arme de supravietuire, cu concernul american Gerber, un gigant in domeniul armelor albe si al echipamentelor de supravietuire.Noul model, intitulat (cum altfel) Bear Grylls Ultimate Knife, face parte din linia completa Gerber Bear Grylls Survival Series, care mai contine, pe langa cutit, 3 modele noi de bricege de supravietuire, o maceta parang, un multi-tool si o trusa completa cu cele necesare supravietuirii in Natura: de la chibrite speciale, la ace de pescuit.

Cutitul in cauza are tot o lama model "Drop Point" si tais convex, ambele caracteristici fiind ideale in maximizarea fortelor de taiere-frecare.

Lama este zimtata pe jumatate, fapt care ajuta mult in taierea franghiilor sau materialelor dure. Manerul are un capat din otel masiv, foarte eficient pentru spart geamuri sau chiar pentru baterea cuielor. De coarda atasata manerului este legat un fluier pentru a-ti anunta prezenta daca te ratacesti. Teaca este dintr-un plastic dur si rezistent, avand integrata o piatra de ascutit, un amnar de tip Ferrocerium, precum si o mapa care reprezinta principalele instructiuni pe care trebuie sa le urmezi pantru a ramane in viata, fie ca esti ratacit in padure sau ai naufragiat in ocean.

Revino maine pe DESCOPERA.ro pentru un articol captivant care trateaza personalitatile si activitatea celor mai renumiti maestri ai supravietuirii in salbaticie!

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI