Prima pagină D:News

Femeile isi ocolesc tatii in perioadele de maxima fertilitate pentru a evita imperecherea consangvina

12.05.2010 | ● Vizualizări: 656
Femeile isi ocolesc tatii in perioadele de maxima fertilitate pentru a evita imperecherea consangvina     fertilitate, sterilitate, sexualitate, imperechere consangvina, gene, ADN, ARN, urmasi, evitare, menstruatie, femei, barbati + zoom
Galerie foto (1)

In mod instinctiv, femeile evita sa stea de vorba cu tatii lor atunci cand se afla in punctul de maxima fertilitate, conchide un nou studiu.

Studii anterioare au demonstrat ca, in fazele fertile,persoanele de sex feminin se simt mai atrase de anumitecalitati cum ar fi chipurile virile, vocile masculine si tendintelecompetitive. Acum, un studiu al Universitatii dinMiami, coordonat de psihologul Debra Lieberman,indica faptul cafemeile, totodata, evita anumite trasaturi atunci cand suntfertile.

Conform rezultatelor acestei cercetari, urmasele Evei pastreazadistanta fata de rudele de sex masculin in perioadele cele mai fertilesexual, din ratiuni evolutioniste. Aceeasi tendinta a fostobservata si in cazul femelelor din alte specii, fiind de mult timpexplicata prin evitarea imperecherii consangvine. Totusi, pana laactualul studiu, nu se stia precis daca un tipar similar semanifesta si in cazul oamenilor.

In timp ce perioadele de fertilitate crescuta le indeparteaza pefemei de tati, par sa le apropie, in schimb, de mame,probabilitatea ca cele dintai sa interactioneze cu acestea din urmasi sa le ceara sfaturi despre relatii crescand. Pentru realizareastudiului, cercetatorii au examinat inregistrarile telefonice alediscutiilor purtate de 48 de femei aflate la varste potrivitepentru reproducere.

Concluzia studiului a fost aceea ca, in zilele cand aceste femei prezentau un factor fertil foarteridicat, isi sunau mai rar parintii de sex masculin sidialogau mai putin cu ei, comparativ cu perioadele obisnuite, defertilitate scazuta. Medicii explica faptul ca deciziile sexuale pecare femeile le iau in scurta perioada de fertilitate din zilelemenstruatiei sunt critice, avand natura sa duca la sarcini si decila angajamentul indelungat al cresterii unui copil.

Prin urmare, este firesc ca femeile sa isi reduca interactiunile cubarbatii inruditi cu ele, care nu reprezinta parteneri dezirabili,dincolo de principiu in sine si mai ales din pricina faptului caimperecherile consangvine produc copii cu grave carente biologice.Chiar mai putin complicat de atat, s-a emis si teoria ca femeilefoarte fertile isi evita tatii tocmai in ideea ca acestia ar puteafi prea protectori si s-ar interpune intre ele si eventualiparteneri adecvati si dezirabili. Sau, pur si simplu, in timpulovulatiei este generat un impuls de evitare a oricarei forme decontrol parental.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: