Prima pagină D:News

A renuntat la tot ce avea pentru a ingriji cainii vagabonzi

Redactia Descopera.ro | 12.20.2010 | ● Vizualizări: 69
A renuntat la tot ce avea pentru a ingriji cainii vagabonzi     china, caini vaganbonzi, ajutor, adapost + zoom
Galerie foto (1)

Ha Wenjin, o femeie din provincia Nanjing, China, este ceea ce am numi cu totii un bun samaritean si poate chiar mai mult decat atat. Chiar daca unora le pare imposibil, Ha Wenjin a renuntat la sluba sa, si-a vandut casa, bijuteriile si masina pentru a avea grija, cel putin pana in prezent, de peste 1.500 de caini vagabonzi si mai bine de 200 de pisici abandonate de catre stapanii lor.

De-a lungul timpului, singurele fonduri pentru ingrijirea animalelor au venit din vanzarea propriilor sale bunuri si, recent, a reusit sa gaseasca locul ideal pentru un nou adapost, mai ales ca cel vechi devenise neincapator. "La inceput am avut grija de animale doar in timpul mei liber dar, pe masura ce am adoptat din ce in ce mai multe, a trebuit sa le aloc tot timpul meu", declara, cu simplitate, femeia.

Si cum eforturile au devenit din ce in ce mai mari, Ha Wenjin s-a vazut nevoita sa angajeze inca 10 oameni pentru a avea grija de cele peste 1.500 de animale fara stapan, animale gazduite in doua adaposturi diferite. Autoritatile s-au dovedit indiferente fata de eforturile femeii, ba mai mult i-au cerut acesteia sa gaseasca un nou loc pentru adapostul cainilor, intrucat terenul pe are acestia il ocupau urma sa fie folosit pentru ridicarea unor noi cladiri.

Ha Wenjina reusit, insa, sa gaseasca un loc departe de aglomeratia oraselor, in apropiere de satul Houtu, in provincia Pokou, dar este ingrijorata ca fondurile personale nu ii vor mai permite sa aiba grija de animale. Deocamdata, cele doua adaposturi subzista din donatiile binevoitorilor si din resturile alimentare pe care vizitatorii pe aduc zilnic.

Sursa: WeirdAsiaNews