Prima pagină D:News

Suntem marinari de peste 130.000 ani

Redactia Descopera.ro | 01.08.2011 | ● Vizualizări: 121
Suntem marinari de peste 130.000 ani     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Arheologii greci au facut o descoperire de ultima ora, care certifica faptul ca primii oameni navigau in bazinul mediteranean inca de acum peste 130.000 ani. Parca pentru a adanci mai mult misterul, datarea cu carbon radioactiv a uneltele primilor pescari-marinari dezvaluie ca uneltele in cauza au o vechime de pana la 700 000 ani ! Descoperirea rastoarna cu totul teoriile despre epoca in care omul ar fi devenit indeajuns de inteligent pentru a intreprinde calatorii de sute de kilometri pe mare.

Topoarele si uneltele pescaresti primitive au fost descoperite intr-un sit arheologic de pe costa sudica a insulei Creta, insula care a fost separata de Grecia actuala in urma cu aproximativ 5 milioane ani. In aceste conditii, fauritorii uneltelor au navigat pe mare nu mai putin de 60 de kilometri.

Pana la aceasta descoperire, cele mai vechi unelte pescaresti cunoscute aveau o vechime de maximum 60.000 ani.
Noile evidente arheologice incep sa clatine serios teoria conform careia primii oameni ar fi migrat din Africa in Europa, exclusiv pe uscat.

Uneltele au fost descoperite in preajma satului Plakias, iar specialistii greci cred ca au fost cioplite de oamenii de Heidelberg sau reprezentantii speciei Homo erectus, ambele tipuri de hominide fiind considerate precursori ai omului modern.

Sursa: DailyMail