Prima pagină D:News

Primii născuţi sunt mai predispuşi la alergii

Redactia Descopera.ro | 03.21.2011 | ● Vizualizări: 242
Primii născuţi sunt mai predispuşi la alergii     alergie, rinita alergica, astm, pediatrie + zoom
Galerie foto (1)

Un nou studiu efectuat de o echipă de cercetători japonezi arată că primii născuţi sunt mai predispuşi la alergii.

O echipă de doctori pediatri de la Universitatea din Kyoto a studiat 13.000 de copii cu vârste între 7 şi 15 ani pentru a descoperi dacă ordinea în care s-au născut oferă un risc mai mic sau mai mare de a dezvolta dermatite, rinite alergie, conjunctivite alergie, alergii alimentare sau astm. Rezultatele arată că prevalenţa astmului şi a dermatitelor nu diferă în funcţie de ordinea naşterii.

În schimb, cercetătorii au observat că prevalenţa rinitelor, a conjunctivitelor şi a alergiilor la alimente este mai mică la ceilalţi copii în comparaţie cu primii născuţi.

Mai mult, cu cât un copil este născut mai târziu, riscul de a dezvolta alergii scade. Astfel, 4% dintre primii născuţi prezentau alergii alimentare, procentul scăzând la 3.5% în cazul copiilor cu un frate sau o soră mai mare. În cazul celor ce au fost al treilea copil al familiei, rata alergiilor alimentare observată a fost de doar 2.6%.

Cercetătorii au declarat că este nevoie de studii suplimentare pentru a elucida care sunt circumstanţele prenatale ce influenţează dezvoltarea alergiilor de către copii.

Sursa: Sify