Prima pagină D:News

Un mamifer rarissim va avea o rezervaţie naturală proprie

Redactia Descopera.ro | 04.21.2011 | ● Vizualizări: 114
Un mamifer rarissim va avea o rezervaţie naturală proprie     ecologie, medium, zoologie, animal, saola, erbivor, rezervatie, protectie + zoom
Galerie foto (1)

O rezervaţie naturală va fi creată în centrul Vietnamului, special pentru saola, o specie de erbivor recent descoperită şi aflată deja pe cale de dispariţie.

Saola, descrisă ca un membru primitiv al grupului bovinelor, a fost descoperită în 1992. Datorită rarităţii sale, este supranumită "unicornul asiatic".

Numărul acestor animale, vânate pentru coarnele lor, a scăzut dramatic în ultimul timp, ajungând la numai câteva sute. Până acum, nici un exemplar nu a supravieţuit în captivitate.

Fondul Mondial pentru Natură (WWF) colaborează cu autorităţile din Vietnam pentru întreţinerea Rezervaţiei Naturale din Quang Nam. Terenurile din această provincie au o biodiversitate bogată şi găzduiesc 50-60 de exemplare de saola.

"Membrii minorităţilor etnice de aici trăiesc de pe urma vânatului. Ei nu vor cruţa această specie decât dacă le oferim o altă sursă de venit", a spus directorul Administraţiei pădurilor, Pham Thanh Lam.

Eforturile de a proteja specia vor include campanii de educare şi crearea de locuri de muncă, inclusiv pentru paza rezervaţiei naturale.

Sursa: FOXNews