Prima pagină D:News

Nici prea caldă, nici prea rece: cum păstrezi cafeaua la temperatura optimă timp de câteva ore?

Redactia Descopera.ro | 05.04.2011 | ● Vizualizări: 990
Nici prea caldă, nici prea rece: cum păstrezi cafeaua la temperatura optimă timp de câteva ore?     inventie, cafea, metal, boabe, temperartura, cald, rece + zoom
Galerie foto (1)

Băutul cafelei de dimineaţă este un ritual îndrăgit de sute de milioane de oameni din întreaga lume. Acum, o echipă de inventatori promite să îmbunătăţească această plăcere, cu ajutorul unor „boabe” din metal, special create pentru a ţine băutura caldă timp de aproape cinci ore.

"Boabele" - un fel de pastile speciale, cu înveliş metalic, modelate în forma unor boabe uriaşe de cafea -, numite Coffee Joulies, răcesc cafeaua la o temperatură optimă de trei ori mai rapid decât în mod normal, iar apoi menţin această temperatură până la cinci ore.

Ele funcţonează absorbind energia termică în exces, din băutura prea fierbinte, pentru ca apoi să elibereze treptat această energie stocată, cu scopul de a menţine o temperatură optimă, împiedicând astfel răcirea cafelei.

Deşi acest lucru pare că funcţionează împotriva legilor termodinamicii, Coffee Joulies sunt fabricate dintr-un material special, non-toxic, închis etanş într-un înveliş de oţel inoxidabil.

"Acest material este conceput pentru a se topi la 60 de grade Celsius, absorbind foarte multă energie în urma acestui proces. În acest mod, Coffee Joulies răceşte băutura de trei ori mai repede decât în mod normal.
Odată ce ajunge la această temperatură, materialul special începe din nou să se solidifice, eliberând energia absorbită în timpul topirii. Acesta este modul în care Coffee Joulies păstrează băutura caldă de două ori mai mult," a spus purtătorul de cuvânt al firmei producătoare.

Produsul va fi lansat în scurt timp în Statele Unite, la preţul de 50 de dolari pachetul, iar modul de utilizare este foarte simplu: odată turnată băutura (cafea, ceai, lapte sau orice altă băutură caldă) în cană, se adaugă două astfel de boabe, iar pentru un rezultat ideal, se acoperă recipientul cu un capac.

Totuşi, într-o cană obişnuită, Coffee Joulies vor păstra băutura caldă doar cu câteva minute mai mult decât în mod normal, aşa că producătorii ne sfătuiesc să folosim un termos, în care efectul "boabelor" metalice se menţine până la cinci ore.

Sursă: Mail Online

Tag-uri: inventie | cafea | metal | boabe | temperartura | cald | rece