Prima pagină D:News

O jumătate de pahar de vin pe zi creşte riscul de cancer la sân!

Redactia Descopera.ro | 06.23.2011 | ● Vizualizări: 642
O jumătate de pahar de vin pe zi creşte riscul de cancer la sân!     vin, pahar, femei, cancer, cancer la sân + zoom
Galerie foto (1)

Doar o jumătate de pahar de vin pe zi poate creşte riscul de îmbolnăvire de cancer la sân, avertizează un doctor britanic.

Profesorul Sir Ian Gilmore susţine că o unitate de alcool pe zi (aproximativ 10 grame de alcool pur), echivalentul unei jumătăţi de pahar de vin, creşte riscul dezvoltării cancerului la sân cu până la 10 %.

De asemenea, nici specialiştii nu recomandă ca o persoană să consume mai mult de 14 unităţi de alcool pe săptămână. O unitate de alcool măsoara volumul de alcool pur din băuturi, în Marea Britanie, fiind egală cu 10 mililitri. Un pahar mare, servit într-un pub, conţine aproximativ 2,3 unităţi, iar unul mic aproape 1,7 unităţi.

Afirmaţiile profesorului universitar Gilmore, fostul şef al Colegiului Regal al Medicilor, se bazează pe un studiu în curs de desfăşurare, efectuat de către Universitatea Oxford şi care implică mai mult de un milion de femei. El a considerat că este esenţial ca această informaţie să devină publică.

Profesorul susţine că femeile ar trebui să îşi porţioneze singure alcoolul pe care îl consumă. Cu toate acestea, el avertizează că cele care au antecedente familiale de cancer ar trebui să fie mult mai atente şi să încerce să renunţe la acest obicei.

Se ştie deja că un consum excesiv de alcool creşte în mod substanţial riscul de cancer de sân, precum şi alte forme de cancer. Dar mulţi vor considera că atâta timp cât nu depăşesc limitele săptămânale recomandate de specialişti, nu se expun riscului.

Îmbolnăvirile de cancer de sân au crescut în ultimii 30 de ani şi se estimează că una din opt femei va dezvolta boala la un moment dat in timpul vieţii. Creşterea a fost atribuită în mare parte nivelului ridicat de obezitate, al fumatului şi al consumului de alcool.

Sursa: Daily Mail

Tag-uri: vin | pahar | femei | cancer | cancer la sân