Prima pagină D:News

Un asteroid gigant va trece la o mică distanţă de Terra!

Redactia Descopera.ro | 06.25.2011 | ● Vizualizări: 86
Un asteroid gigant va trece la o mică distanţă de Terra!     asteroid, pamant, terra, gigant + zoom
Galerie foto (1)

Un asteroid descoperit recent va trece luni pe lângă Pământ la o distanţă de 17.700 de kilometri, fiind de 23 de ori mai aproape de noi decât Luna.

Corpul ceresc va lăsa în urma sa o lumină destul de putervică ce va putea fi văzută cu ajutorul unul telescop mic.

Asteroidul a fost observat pentru prima dată miercuri de către un telescop robotic amplasat New Mexico, care scanează cerul pentru a identifica astfel de riscuri. Acum, cei de la International Astronomical Union's Minor Planet Center din Massachusetts au intrat în stare de alertă.

Corpul ceresc a fost observat şi de Peter Birtwhistle, care a descoperit până acum sute de asteroizi din propriul său observator aflat în Marea Britanie. Deşi, atunci cand asteroidul va trecele pe lângă Pământ, în Anglia va fi zi, alţi astronomi din zone precum America de Sud îl vor putea vedea cum traversează cerul înstelat.

Lăţimea asteroidului, ce a fost numit 2011 MD, este estimată de oamenii de ştiinţă a fi între 9 şi 45 de metri.

"Suntem siguri că va trece pe lângă noi, dar, dacă ar fi intrat în atmosferă, un asteroid de astfel de dimensiuni ar fi ars ca o minge de foc strălucitoare, sfărâmândă-se eventual în câţiva meteoriţi", a spus Dr. Emily Baldwin, un expert în asteroizi.

Sursa: The Telegraph

Tag-uri: asteroid | pamant | terra | gigant