Home » D:News » Încălzirea globală goneşte plantele şi animalele spre poli

Încălzirea globală goneşte plantele şi animalele spre poli

Încălzirea globală goneşte plantele şi animalele spre poli
Publicat: 25.08.2011
Plantele şi animale migrează spre regiunile circumpolare arctice şi antarctice cu o rată de deplasare de trei ori mai mare decât cea estimată anterior de specialişti. În cel mai mare studiu de profil demarat până în prezent, cercetătorii britanici au analizat efectele creşterii temperaturii globale asupra a peste 2.000 specii de plante şi animale.

Rezultatul studiului a evidenţiat încă o dată legătura dintre schimbările climatice produse de activitatea omului şi modificarea arealelor de răspândire a vieţuitoarelor din zonele tropicală şi temperate. Din acest motiv, cercetătorii din cadrul Universităţii din York, susţin că trebuie să ne aşteptăm la cele mai mari migraţii ale speciilor animale şi vegetale, determinate strict de accelerarea fenomenului de încălzire globală, migraţii forţate de nevoia de a trăi în medii mai reci decât cele originare.

Specii de insecte precum fluturii s-au deplasat cu circa 220 km. spre nord, din arealelelor iniţiale din sudul Scoţiei şi centrul Europei, în intervalul ultimilor 20 ani.

Continuarea studiului a scos la iveală faptul că organisme diverse din America de Nord şi de Sud, Europa şi Malaezia, se deplasează spre zonele circumpolare cu o rată medie de 17 kilometri la 10 ani.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase