Prima pagină D:News

Cel mai drăguţ loc din lume: creşa pentru leneşi (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 12.15.2011 | ● Vizualizări: 1137
Cel mai drăguţ loc din lume: creşa pentru leneşi     leneş, Costa Rica, The Sloth Sanctuary, rezervaţie + zoom
Galerie foto (1)

Puii de leneş, cu feţele lor care par să zâmbească mereu şi cu predispoziţia de a îmbrăţişa orice şi pe oricine, au devenit unele dintre cele mai populare şi îndrăgite animale.

De 20 de ani, în Costa Rica a fost înfiinţat un centru de salvare a acestor animale, numit The Sloth Sanctuary.

Aici este primit orice exemplar de leneş care are nevoie de îngrijire. Totuşi, cea mai mare parte a centrului este populată de pui care şi-au pierdut mamele în diverse accidente.

În prezent, centrul găzduieşte 160 de leneşi care, în ciuda mişcărilor lente pe care le fac, duc o viaţă activă, plină de dragoste şi situaţii hilare.

De asemenea, cei de la "sanctuarul leneşilor" au dezvoltat o divizie care se ocupă cu educarea copiilor din Costa Rica pentru a-i învăţa pe aceştia să aprecieze leneşii şi ecosistemele lor.The Sloth Sanctuary dispune de un spital şi de un centru internaţional de studiu. Pe viitor, organizaţia plănuieşte să se extindă pentru a face faţă numărului tot mai mare de leneşi care au nevoie de îngrijiri.

În clipul video de mai jos puteţi observa câteva imagini surprinse de Lucy Cooke, care s-a îndrăgostit atât de tare de aceste animale şi de comportamentul lor, încât a realizat un documentar despre această rezervaţie.

Sursa: slothsanctuary

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI