Home » D:News » Maşina zburătoare PAL-V a trecut cu bine primele teste (VIDEO)

Maşina zburătoare PAL-V a trecut cu bine primele teste (VIDEO)

Maşina zburătoare PAL-V a trecut cu bine primele teste (VIDEO)
Publicat: 04.04.2012
Compania olandeză PAL-V Europe NV a lansat un nou prototip al unei maşini zburătoare botezată Personal Air and Land Vehicle (PAL-V ONE).

La sol, maşina pe trei roţi, dotată cu două locuri pentru pasageri, este proiectată pentru a combina manevrabilitatea unei motociclete cu mecanismul hidraulic dinamic care ajustează automat unghiul de înclinare al vehiculului atunci când virează.

Vehicului nu are aripi laterale, iar pentru ridicarea de la sol se bazează pe o elice cu auto-rotaţie. Invenţia, care se presupune că respectă toate reglementările de trafic rutier şi aerian, reuseşte să parcurgă, cu un singur plin, 350-500 de km în aer şi aproximativ 1.200 de km la sol.

Zburând ca un autogir standard, elicea are o rotaţie mai lentă decât cea a unui elicopter, ceea ce înseamnă că PAL-V produce mai puţin zgomot şi poate decola şi ateriza la viteze relativ mici. De asemenea, compania susţine că aparatul este mai uşor de controlat, fiind mai stabil. În plus, chiar dacă motorul este avariat, vehiculul poate ateriza în siguranţă, având în vedere că elicea continuă să se rotească automat.

Acum, după ce vehiculul a trecut cu bine de o serie de teste de zbor, echipa PAL-V se va concentra asupra proiectării unui model comercial care va fi gata în 2014.

Sursa: Gizmag, Engadget

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase