Home » D:News » Imagini uluitoare surprinse de pe Staţia Spaţială Internaţională (FOTO)

Imagini uluitoare surprinse de pe Staţia Spaţială Internaţională (FOTO)

Publicat: 28.05.2012
Astronauţii ce orbitează Terra de la o înălţime de 386 de kilometri faţă de nivelul solului au şansa unui spectacol unic. Graţie fotografiilor realizate de Don Pettit, unul dintre membrii echipajului SSI, oamenii de pe Terra pot fi la rândul lor martorii acestor peisaje unicat.

Inginerul de zbor Don Pettit a folosit tehnica expunerii pe perioade îndelungate, de 10-15 minute, pentru a obţine imagini de tip „star trail”, în care stelele şi luminile de pe Terra lasă „urme”. Efectul obţinut este unul spectaculos, similar celuia imaginat în filmele SF în momentul călătoriilor intergalactice.

Deoarece majoritatea camerelor digitale moderne nu permit o expunere mai lungă de 30 de secunde, astronautul a folosit 46 de imagini pe care le-a combinat cu ajutorul unui software, rezultând o expunere mai îndelungată. 

Pettit este unul dintre cei 6 astronauţi ce locuiesc în această perioadă în Staţia Spaţială Internaţională, alături de Joe Acaba (NASA), Andre Kuipers (Europa) şi cosmonauţii Oleg Kononenko, Gennadi Padalka şi Serghei Revin.

Iată alte câteva imagini realizate de Pettit folosind aceeaşi tehnică:

Surse: Daily Mail, NASA, NASA, NASA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase