Home » D:News » Adevărul despre OZN-uri este undeva în Marea Baltică? (VIDEO)

Adevărul despre OZN-uri este undeva în Marea Baltică? (VIDEO)

Adevărul despre OZN-uri este undeva în Marea Baltică? (VIDEO)
Publicat: 30.05.2012
În decursul verii trecute, cu ocazia unor scufundări în apele Mării Baltice, o echipă de cercetători suedezi susţinea că a observat pe fundul mării un OZN în lungime de circa 60 metri. Pentru a lămuri misterul - denumit în limbaj de specialitate ”The Baltic Anomaly” -, o echipă de ingineri oceanografi şi scafandri de mare adâncime va explora locul respectiv timp de 6-10 zile. Cercetările vor fi demarate începând cu data de 1 iunie, anul curent.

„Nu ştim dacă avem de-a face cu un straniu fenomen natural sau cu unul dintre celebrele Obiecte Zburătoare Neidentificate. L-am observat prin intermediul sonarului în momentul în care căutam epava unei nave scufundate în decursul primului Război Mondial. Brusc, am văzut un obiect circular pe monitoare.”, declară Peter Lindberg, căpitanul navei de cercetări Ocean Explorer.

Descoperirea a făcut ceva vâlvă la vremea ei, ştirea fiind preluată de mass media, presa ştiinţiifică şi blogosfera de profil. Mulţi specialişti au speculat că obiectul respectiv ar putea fi un OZN căzut în Marea Baltică.
„Îl vom căuta şi studia cu ajutorul tehnologiilor moderne de identificare a obiectelor scufundate. Ne vom folosi de un sonar avansat pentru a obţine imagini tridimensionale ale stratului bentonic. Vom trimite şi echipe de scufundători de mare adâncime, precum şi un robot subacvatic care are ataşată o cameră video. Vom preleva mostre din stratul de nisip pentru a măsura nivelul toxicităţii şi radioactivităţii din zonă”, afirmă în continuare căpitanul Lindberg.

Între timp, supoziiţiile pe marginea straniului obiect se înmulţesc, unii specialişti susţinând că pot fi resturi dintr-un meteorit, sau o sursă de gaze naturale, sau chiar epava unei nave ruseşti din secolul al XIX-lea.

Echipajul navei Ocean Explorer include un număr de 13 specialişti, un expert în sonarele de mare adâncime şi o echipă a unei televiziuni suedeze.

Conform declaraţiilor căpitanului Lindberg, expediţia este sponsorizată de câţiva investitori particulari şi se află în negocieri cu cei de la Microsoft pentru eventuala transmisie live pe Internet a evenimentului.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase