Home » D:News » Cea mai simplă reţetă pentru întemeierea unei familii

Cea mai simplă reţetă pentru întemeierea unei familii

Publicat: 18.08.2012
Cea mai simplă reţetă pentru întemeierea unei familii
Cercetătorii de la UCLA au găsit o metodă simplă prin care bărbaţii îşi pot îmbunătăţii fertilitatea. Conform studiului lor, consumul a doi pumni de nuci pe zi îmbunătăţeşte semnificativ calitatea spermei.

Statisticile celor de la Societatea Americană pentru Medicină Reproductivă arată că unul din şase cupluri se confruntă cu probleme legate de fertilitate şi că în 40% dintre cazuri principala problemă ţine de un factor masculin. În aceste condiţii, studiul a urmărit efectele pe care le are planta bogată în acizi omega-3 asupra spermei.

Studiul realizat pe o perioada de 12 săptămâni a inclus două grupuri formate din 117 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani. Membrii unui grup au fost rugaţi să adauge 75 de grame de nuci la dieta zilnică, în timp ce participanţii din celălalt grup au fost rugaţi să evite consumul de fructe de tipul nucilor.

„Rezultatele au arătat o îmbunătăţire semnificativă la nivelul spermei provenite de la pacienţii care au consumat nuci, pe când la cei care nu au consumat astfel de fructe, nu s-a observat nicio schimbare. Prin urmare, nu numai femeile ar trebui să fie atente la ce mănâncă atunci când încearcă să rămână însărcinate, ci şi bărbaţii”, a declarat coordonatorul studiului, Wenedie Robbins.

De-a lungul timpului s-a constat că între alimentaţie şi fertilitate există o legătură. Deşi, până acum, mai multe diete s-au dovedit a avea succes pentru promovarea fertilităţii la femei, alimentaţia pe care bărbaţii ar trebui să o aibă nu este stabilită încă.

„Nucile sunt o sursă bogată de acid alfa-linolenic, un acid de omega-3 natural, datorită căreia credem că s-a produs efectul benefic”, a declarat coautorul Catherine Carpenter.

Sursa: UCLA Newsroom

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase